In december 2012 raakte bekend dat regisseur Michaël R. Roskam het misdaadverhaal Le fidèle, dat toen nog bekend was onder de Engelstalige titel The Faithful, aan het schrijven was en zou verfilmen met Matthias Schoenaerts als hoofdrolspeler. In december 2013 werd de Franse filmmaker Thomas Bidegain ingeschakeld om mee aan het script te werken. Bidegain had eerder al het scenario geschreven voor De rouille et d’os (2012), waarin Schoenaerts een hoofdrol vertolkte. Ook scenarist Noé Debré, met wie Bidegain regelmatig samenwerkt, schreef mee aan het script van Le fidèle.

In september 2015 werd de Franse actrice Adèle Exarchopoulos gecast als het hoofdpersonage Bibi Delhany. De opnames gingen op 25 april 2016 van start en eindigden midden juli 2016. Er werden verschillende scènes opgenomen op locatie in Brussel. Zo werd er onder meer gefilmd aan het Poelaertplein.

In juli 2017 werd bekendgemaakt dat de film in wereldpremière zal gaan op het filmfestival van Venetië 2017 (30 augustus – 9 september)

Bron : Wikipedia.

De Première in België is deze avond in Cinestar Waregem. Wij waren er bij en maakten volgend fotoverslag (klik).